Kuvat

Vanha hokema väittää yhden kuvan ilmaisevan enemmän kuin tuhat sanaa. Se on totta vain osittain, sillä kuva ei koskaan avaudu kaikille samalla tavalla. Näkemistä on totuttu pitämään totuuden mittarina, mutta tosiasiassa ihmiset tulkitsevat näkemäänsä omien kokemustensa ja tunteidensa mukaan. Siksi sama kuva voi synnyttää katsojissa täysin vastakkaisia tunteita.

Minusta on kiehtovaa, miten kuva avaa oven myyttisten mielikuvien varastoon. Pidän myös kollaaseista, joissa eri aihepiireistä poimitut kuvat synnyttävät yhdessä värikkään tarinan; poukkoilevan polun, missä assosiaatiot ja merkitykset törmäilevät iloisesti toisiinsa.

Käytän tässä blogissa sekä itse ottamiani että ammattivalokuvaajien kuvia. Valokuviin liittyvät tekijänoikeudelliset tiedot tulevat esiin, kun siirrät osoittimen kuvan päälle. Mikäli tekijää ei mainita, kyse on kulloiseenkin aiheeseen liittyvästä markkinointi- ja tiedotusmateriaalista tai kuvapankkien ilmaiskuvista, joita olen käsitellyt Photoshop-ohjelmalla. Osa blogin kuvista sisältää myös linkin, eli klikkaamalla pääsee uudelle sivustolle.

Kokeile huviksesi, millaisen tarinan saat aikaan näistä kuvista! Syntyisikö toisenlainen stoori, jos kuvat laitettaisiin eri järjestykseen?

Mainokset